Aktuelt nyt

 Her bor vi

 Priser

 Reglement

 Dagens vejr

 Arrangementer

 Søerne

 Fiskene

 Faciliteter

 Grejet

 Ekspertfluer

 Tips & ideer

 English

 Deutsch

 Links

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Power Bait under et flåd.

Medefiskeri med flåd er manges favorit - en meget effektiv metode, som dertil er uhyre spændende, når fisken hugger og flåddet dykker.

Samtidig muliggør flåddet en meget delikat præsentation af agnet.

Populære flåd modeller er det klassiske pæreformede flåd af styropor eller frigolit samt forskellige boble­flåd. Men ingen af disse er faktisk ret velegnede til fiskeri med Trout Bait, da de yder stor modstand i vandet. Sky og forsigtige fisk mærker derfor straks flåddet og spytter i mange tilfælde hurtigt den agnede krog ud igen.

Langt bedre er derfor de lange og slanke antenneflåd, som kaster godt og yder minimal modstand i vandet. Med flåd af denne type klarer man de allerfleste fiskesituationer, man måtte komme ud for, når der sidder Trout Bait på krogen.

Hovedlinen fastgøres til bunden af flåddet og afbalanceres med splithagl, så kun den tynde røde antenne stikker op over vandet.

Antenneflåddet fikseres på linen og medfører automatisk en vis begrænsning af fiskedybden. Fiskeri på dybt vand med fast flåd bliver hurtigt besværligt, og da kan man med fordel skifte til et mindre glideflåd i stedet. Med en stopknude på linen justeres linelængden under flåddet, så man kan fiske på selv ganske store dybder.

Du kan også med fordel bruge et af de nye Bombarda-flåd. Men her skal du bare have en eller anden form for flådstop.

Det bedste er at have bundet en svirvel en hver ende af et stykke 0.35 til 0.45 line 30 - 40 centimeters længde, så Bomdadaflåddet kan bevæge sig frit, når fisken hugger. I den nederste binder du så den linelængde, som svarer til den dybde du vil fiske i,

 

 

Det gode gamle buldoflåd er selvfølgeligt også særdeles anvendeligt. Du skal bare føre linen gennem det øverste øje og derefter gennem det plastikrør, som går gennem hele flåddet. Pinden fastgøres i røret, når linen under flåddet har den rette længde i forhold til den dybde, du vil fiske i.

Tilsidst fyldes flåddet med så meget vand, som du ønsker for at få den rette kastevægt.

Jo mere vand du fylder i flåddet, des do mindre modstand mærker regnbueørreden, når den tager agnen og trækker flåddet under vandet.

 


Harlev Put & Take, Højbyvej  9,  8462  Harlev.