Aktuelt nyt

 Her bor vi

 Priser

 Reglement

 Dagens vejr

 Arrangementer

 Søerne

 Fiskene

 Faciliteter

 Grejet

 Ekspertfluer

 Tips & ideer

 English

 Deutsch

 Links

Spinnegrej

6 til 8 fods stænger med mindst 0.25 line på hjulet. Den ideelle kastevægt på stangen skal ligge mellem 8 - 16 gram. Hvilket betyder at mange kan bruge de almindelige kyststænger

Inden fiskeriet påbegyndes er det meget vigtigt at stille bremsen, da fiskene i Harlev Put & Take er kendt for deres særdeles stærke kondition.


Spinnere & blink

Mepps, Myr, ABU og andre spinnere i sølv, kobber og sort er meget anvendte. Vægten på spinneren bør ligge mellem 5 - 15 gram. Små blink som Möresilda, Toby og Salar bør prøves. 

Variér indspinningshastigheden alt efter vandtemperatur og årstiden. Jighaler i forskellige farver bør også indgå i grejboksen


Fluegrej

8 til 10 fods stænger i Aftm-klasse 5 - 8 med mindst 0.23 line som forfangs-spids,  da der som nævnt udsættes fisk op til 8 kilo i særdeles god kondition.

De bedste flueliner er flyde- og intermidiate-liner eventuelt suppleret med synkende for-fang. Forfanget bør mindst være 270 cm langt, da fiskene kan være noget sky.

Læs mere om fluefiskeri her


Fluerne

Den absolut bedste flue på Harlev Put & Take er Woolly Bugger i sort og grøn. Men også forskellige varianter af Montana-nymfen og Red Tag Palmer plejer at give gode fisk.

I løbet af sæsonen er der forskellige klækninger i søerne, og det er derfor meget vigtigt at medbringe et godt udvalg af insektimitationer.

Se Fluemønstre

Her kan du se flueeksperternes favoritfluer


Medefiskeri : Her gælder der samme som er skrevet om spinnestængerne. Altså 6 til 8 fods stænger med mindst 0.25 line på hjulet.

Den ideelle kastevægt på stangen bør ligge mellem 8 - 20 gram. Her kan du også bruge kystgrejet.

Igen er det vigtigt at kontrollere bremsens indstilling før fiskeriet startes, da der udsættes fisk op til 8 kilo i virkelig god kondition.


Agn: Den absolut mest populære agn på Harlev Put & Take er Berkleys Power Bait.

Men regnorm og majs er også sikre agn til de fyrige regnbuer i søerne.

 


Harlev Put & Take, Højbyvej  9,  8462  Harlev.