Aktuelt nyt

 Her bor vi

 Priser

 Reglement

 Dagens vejr

 Arrangementer

 Søerne

 Fiskene

 Faciliteter

 Grejet

 Ekspertfluer

 Tips & ideer

 English

 Deutsch

 Links

 
 

Med flue i Harlev Put & Take.

Harlev Put & Take byder fluefiskeren på ret så gode forhold, og i visse perioder i løbet af året er der ingen tvivl om at fluefiskeriet er langt det mest effektive.

Derfor er klogt at have en fluestang med i fiskeudrustningen for at kunne lokke ørrederne til hug, når de foretrækker fluerne

 
 

Som ny ud i fluefiskeriet skal du vælge dig en fluestang i aftm-klasse (vægtklasse) 6 - 8 i 8,5 til 10 fods længde med en tilhørende weight forward flydeline, som passer til stangen.

Det vil sige, at du skal have en flueline i aftm-klasse 8, hvis din stang er markeret som aftm-klasse 7/8 (se billedet til venstre)

 
 

De kraftige stænger er en nødvendighed for at kunne kaste de store tunge fluer, som det ofte er nødvendigt at fiske med efterår, vinter og forår.

Desuden er fiskene i Harlev Put & Take kendt for at være uhyre stærke i forhold til deres størrelse.

 
 

Hjulet du skal bruge behøver ikke at være særligt dyrt og flere firmaer, heriblandt Scierra og Vision (sættet i forgrunden) har lavet fremragende begyndersæt med stang, hjul, line og forfang til meget rimelige priser.

 
 

Hvis du skal ud og købe et nyt hjul har vi gode erfaringer med med ComPo hjulet der er lavet helt i kunststof.

Et hjul som ikke er særligt følsomt overfor det sand og ler, du uværgerligt vil komme i kontakt med når du fisker i Harlev Put & Take.

 
 

Den flydende weight forward line kan du supplere med forskellige typer af forfang, således du med et hurtigt synkende forfang kan præsentere fluen helt nede ved bunden i de kolde perioder. På billedet til vestre er der brugt et Scierra Trout Intermidiate forfang.

Du kan få flere tip til gode fluer ved at slå op siden fluemønstre

 

Harlev Put & Take, Højbyvej  9,  8462  Harlev.  Tlf. 86 94 12 12